۱ فروردین ۱۳۹۲، ۱۱:۴۶

گزارش خبري مهر/

نگين غرب كشور چشم انتظار گردشگران/زيبايي هاي زريوار تمام نشدني است

نگين غرب كشور چشم انتظار گردشگران/زيبايي هاي زريوار تمام نشدني است

سنندج - خبرگزاری مهر: در نزديكي شهر مريوان درياچه اي واقع شده كه به نگين غرب كشور شهرت يافته و هر چند كه تنش از دخالت هاي بي جاي انسانها تا حدودي رنجور است ولي زيبايي هاي زريوار چشم هر بيننده و گردشگري را به سوي خود مي كشاند.

به گزارش خبرنگار مهر، استان کردستان با قرار گرفتن در دامنه رشته کوه زاگرس و به دلیل وجود شرایط ویژه جغرافیایی و طبیعی یکی از استان های ویژه کشور است و به همين دليل با وجود نزدیک به هزار و 500 اثر تاریخی و باستانی و 723 اثر ملی با آب و هوایی مناسب و بهترين مكان برای جذب گردشگران است.

 
 این موقعیت خاص کوهستانی بودن استان کردستان و وجود چشمه های فراوان در تپه ها و دشت های این منطقه تفرجگاه های خوش آب و هوا و مناسبی را با فواصل کم از دیگر به وجود آورده است.
 
دریاچه زریوار یکی از این آثار و تفرجگاه های طبیعی واقع در سه کیلومتری غرب شهرستان مریوان با شماره ثبت 102 ملی طبیعی شده است و با قدمت زیاد بازگشت به دوران "کواترنری" است و روزانه نزدیک به سه هزار و 500 نفر بازدیدکننده و گردشگر از نقاط مختلف بیشترین میزان بازدید استان کردستان را به خود اختصاص داده است.
 
این دریاچه بزرگترین چشمه آب شیرین جهان با ارتفاع هزار و 285 متری از سطح دریا و طول شش کیلومتر و عرض متوسط سه کیلومتر با مساحتی برابر با سه هزار و 292 هکتار است که 839 هکتار آبی و هزار و 70 هکتار نی زار در سال 86 به عنوان بیست و سومین تالاب عضو کنفواسیون رامسر ثبت شده است و آب آن از چشمه های خودجوش زیر دریاچه تامین می شود.
 
منطقه‌ مریوان با میزان بارندگی بیش از 800 میلیمتر از مهمترین کانون های باران‌ خیز كشور است و نام "زری ‌وار" یادگاری است از زبان پهلوی که قبل از اسلام در منطقه متداول بوده و مردم به آن تکلم می‌ کردند.
 
زری ‌وار یا زریبار به واژه "زَری" به معنی دریاچه، دریا و پسوند "وار" به معنی کنار است که روی هم رفته به معنی "دریاچه‌ وار" یا "کنار دریا" است و در تمامی فصول سال به گرانبهایی نامش می تواند مهماندار خوبی برای پذیرایی از مهمانان خود باشد.
 
استان کردستان فصل های خوبی برای جذب گردشگر و توریست با طبیعت هزار رنگ دارد و بهار و تعطیلات نوروز یکی از بهترین فصل های این استان برای بازدید از خلاقیت زیبای خداوند در نمایش طبیعت کوهستانی با بهره گیری از آب و سبزه زار این استان است.
 
وسعت دریاچه زریوار به دلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف از عمق دو تا شش متر متغیر است و آب ورودی زریوار متفاوت از دیگر دریاچه‌ های موجود در منطقه و حتی جهان است چرا که منبع آن از 600 تا 700 چشمه خودجوش کف آن تامین می شود و این از دلایل منحصر شدن این اثر طبیعی و جاودانه است.
 
هرچند برخی کم توجهی های مسئولان و استفاده های غیر مجاز از آب آن با چاه زنی در اطراف دریاچه توسط مردم روستاهای اطراف و سرازیر شدن فاضلاب های روستایی موجب کاهش حجم آب و تخریب زیبای جاودانی این دریاچه شده اما هنوز هم بهترین و یکی از کم نظیرترین دریاچه های آب شیرین طبیعی در جهان به شمار می رود.
 
در حال حاضر ذخیره آبی دریاچه زریوار 28 میلیون متر مکعب است و حیات وحش و محل زندگی 97 گونه پرنده، 32 گونه پستاندار، 13 گونه خزنده، 11 گونه ماهی و 100 گونه گیاهی شناسایی شده و پناهگاه گیاه "گوشگ" یا گوشت خوار یک گونه نایاب در آسیا است.
 
دریاچه زریوار شامل آبخیزهای پهناوری است که اکوسیستمی از پرندگان مهاجر و گونه‌ های گیاهی و جانوری آبزی را شامل می شود با توجه به کمیابی این نوع آبگیرها در ایران و به‌ خصوص در کردستان، این دریاچه ارزش بوم ‌شناختی و تفریحی بالایی را دارد و این امتیازی بزرگ برای استان کردستان و شهرستان مریوان به شمار می رود که با مدیریت صحیح می تواند تبدیل بهترین پتانسیل اقتصادی شود.
 
در محیط اکوسیستم دریاچه، گونه ‌های مختلف جانوران و ماهی ‌ها و انواع پرندگان بومی و مهاجر مانند مرغابی، اردک، غاز، فلامینگو، پلیکان، آنقوت، اردک سبز، ماهی‌ خوار و جانواری مانند سگ آبی زندگی می‌ کنند.
 
دریاچه زریوار به دلیل نیزارهای اطراف و همچنین انواع گیاهان آبزی و حاشیه ‌ای از جمله بارهنگ آبی، هزاران نی، نیلوفر آبی، نی، لویی، جگن، بزواش، نعناع و گندمیان زیستگاه مناسبی برای انواع دیگر جانداران از جمله ماهیان، پرندگان و پستانداران و جذب توریستان و شاخص بکر گردشگری است.
 
تنوع زیستی گونه های مختلف گیاهی و جانوری در این دریاچه محسوس است و انواع پرندگان بومی که در این دریاچه زندگی می کنند شامل اردك سرسبز، خوتكا، چنگر، گیلار، پرستوی دریایی و انواع كشیم از بومیان دریاچه‌ زریوار و گونه ‌هایی از كشیم، گیلار، اردك سرسبز، انواع حواصیل، كاكایی و پرستوی دریاچه را می‌ توان در تمام فصول سال مشاهده کرد.
 
مدیرکل محیط زیست استان کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: به منظور فعال ساختن پتانسیل‌ های توریستی دریاچه‌ زریوار در اطراف این دریاچه تفرجگاه های مناسبی احداث شده است و جاذبه های دریاچه نیز جذابیت و پتانسیل لازم برای جذب توریستان را دارد.
 
ناصح قادری بیان کرد: علاوه بر طبیعت بکر و زیبای دریاچه زریوار مردم شهرستان مریوان نیز با طبیعت گرم خود می توانند مهماندارهای خوبی برای گردشگران از سراسر کشور و حتی خارج از کشور باشند و ارائه خدمات توسط مردم و دیگر نهادهای مربوطه در ایام نوروز انجام می شود.
کد خبر 2021280

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha